Belépés
Kamikaze: Ha majd ott tartotok
... slágert komponálni privilégium
Mint ahol a megannyi maradi kritérium
A kiadó kikötött ne legyen benne népdalmotívum nix
Mondani való fix
Fülbe mászó platinum

Csipetnyi sramli
pogózó trampli
Házigazda mc
jololoodlilili
Ez a nem semmi
Napi tíz hakni
Eszem-iszom dínom-dánom bazi nagy lagzi

Ha majd ott tartotok ...
Sajtos spárgatorta
Hozzávalók a tésztához:

15 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt eidami sajt, csipetnyi só. A töltelékhez: 5 db tojás, 2 dl tej, 10 dkg reszelt eidami sajt, 1 csokor zöldspárga, só, kevéske reszelt szerecsendió.

Elkészítése:

Tegyük a lisztet egy keverőtálba, vágjuk bele a hideg vajat, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot is. ĺzesítsük csipetnyi sóv...
Ropogós csirke
Hozzávalók a polentához: 20 dkg kukoricadara, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál olívaolaj, kevés darált feketebors. A csirkéhez: 2 db egész bőrös csirkemell, 1 doboz koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt.

Elkészítése:

Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket...
Hűtött túrógerinc eperrel
Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró, 25 dkg eper, 2 dl kefír, 2 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor, 1 dl tej, 2 evőkanál zselatinpor, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, fél citrom leve.

Elkészítése:

Közepes nagyságú őzgerincformát frissentartó fóliával úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd beteszem a hűtőszekrénybe. A zselatinporra ráöntöm a ...
Citromos csirkeleves
... 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zellergumó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpozott evőkanál liszt, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, 2 db tojássárgája, 1 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, őrölt bors, csipetnyi tengeri só.

Elkészítése:

Megtisztítjuk és hasábra vágjuk a zöldségeket, és a csirkemellel együtt 1 liter, sóval és borssal ízesített vízben puhára főzzük. A megfőtt cso...
Őszibarackos, túrós lepény
Hozzávalók:

25 dkg rétesliszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 2 tojás, 5 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 2 nagy őszibarack, 2 dl őszibaracklé.

Elkészítése:

A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, csipetnyi sót és a porcukrot összedolgozom. Egy közepes nagyságú tepsit 10 deka vaj...
Málnahabos képviselőfánk
Hozzávalók (20 darabhoz):
1 dl olaj, csipetnyi só, 20 dkg liszt, 4 tojás, 5 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló, 25 dkg málna, kb. 10 dkg porcukor.
1. Az olajat kb. 4 dl vízzel együtt fazékba öntjük. Csipetnyi sót szórunk bele, és felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet, majd fakanállal, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a tészta az edénytől egy darabban el n...
Mártogatós kalács
Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, kevéske reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük. A cukrot, a citromhéjat, a tojást, a sót és a vaníliás cukrot is a liszthez adjuk, és az egészet jól összedolgozzuk. Legalább egy ó...
Pizzamártás (sugo 1)
... felöntjük vízzel és jól kiforraljuk....
pizzamártás (sugo 2)
...30 dkg paradicsomot leforrázuk, meghámozzuk és apróra vágjuk (turmixgéppel is összetörhetjük). Egy kevés vízzel jól kiforraljuk. Sóval, őrölt feketeborssal, reszelt gyömbérrel és delikáttal ízesítjük. Jól kiforraljuk. Ha ezt a készítési módot választjuk, akkor is 1 dl mártás kell adagonként, és persze a jó öreg csipetnyi kreativitást se hagyd ki... :-)...
Átszellemülve fogyasztandó!
... keretrendszer, első és második
1 db álomvalóság
Sok önismeret
Két kanál őszinteség önmagunkhoz
Egy tábla nyitottság
Két doboz cigaretta
3 bögre kávé
Csipetnyi humor

Tegyük a többdimenziós személyiséget a két keretrendszerbe.
Fókuszáljuk a elsőre, ne nagyon figyeljünk a másodikra, de legyünk tudatában, hogy van, és azért naponta ...
MAJONÉZ
...
Hozzávalók:

2 tojássárgája
1,5 dl olívaolaj (esetleg napraforgóolaj)
teáskanálnyi mustár
csipetnyi fehér bors
só és 2 evőkanálnyi citromlé


A tojáshoz először a mustárt add hozzá, s csak utána az olajat.
A tojás sárgájához folyamatos keverés közben csepegtesd hozzá az olajat. (Az is jó, ha géppel dolgozod össze.) Ha a tojá...
Borzas teasütemény
...

Hozzávalók:

2 db tojásfehérje,
csipetnyi borkősav,
1 dl méz (melegített, hogy jól folyós legyen),
4 dl kukorica-, vagy zabpehely,
1 dl apróra vágott datolya,
1 dl apróra vágott dió,
1 teáskanál vanília.

Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkősavat és verjünk kemény habot belőle. Vékony sug...
Csokoládés puszedli
...

Hozzávalók:
12,5 dkg vaj,
5 dkg vaníliás cukor,
1 tojás,
12,5 dkg liszt,
2 evőkanál kakaópor,
5 dkg barnacukor,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
12,5 dkg durvára vagdalt étcsokoládé.

A vajat, két féle cukrot, és a tojást habosra keverjük. Szitáljuk bele a lisztet, sütőport, a sót, a kakaóport és alaposan d...
Takaréklinzer
... zsírral,
1 egész tojással,
20 deka porcukorral,
1 Váncza-sütőporral,
1 pohárka rummal,
1 deka törött fahéjjal,
1/2 csomag vanilincukorral,
1 csipetn...
Áfonyás teasütemény
HOZZÁVALÓK:

20 dkg margarin
20 dkg liszt
20 dkg áfonya
10 dkg cukor
3 tojás
fél tasak élesztőpor
1 citrom
csipetnyi só

ELKÉSZÍTÉS

A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfon...
Áfonyatorta
... személyre


HOZZÁVALÓK:

1 citrom
40 dkg áfonya
a szóráshoz: 20 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg őrölt mandula
15 dkg vaj
2 tojássárgája
csipetnyi só




ELKÉSZÍTÉS

A citrom héját finomra reszeljük. Robotgéppel 20 dkg cukrot, 10 dkg mandulát, a citromhéjat és a sót összedolgozzuk, majd ho...
Almás-rebarbarás torta
HOZZÁVALÓK:

1 csomag leveles tészta
50 dkg rebarbarakompót
fél kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi szerecsendió (reszelt)
csipetnyi gyömbér (reszelt)
csipetnyi szegfűszeg
csipetnyi bors
2 piros színű alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez vaj




ELKÉSZÍTÉS

A tésztát kerek la...
Almás-rumos puding
... belsejüket felkockázzuk. Az almákat meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk, a húsukat kis kockákra vágjuk, majd simára keverjük a lecsöpögtetett mazsolával, a dióval és a rummal. Mély tálban csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal mindent simára keverünk. Beledolgozzuk...
Almás-szilvás torta
... kettévágjuk, kimagozzuk. Húsukat 5 dkg cukorral és a pálinkával összekeverjük, majd folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztához a lisztet, a vajat, a tojást és a tojássárgáját, csipetnyi sót és fél dl vizet összegyúrunk. Golyót formálunk belőle, folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, és a citromlével...
1 2 3 .........226 227 .....339 340 ....452 453 454 
Címkék: megannyi maradi, kiadó kikötött, hideg vajat, reszelt sajtot, zselatinporra ráöntöm, csirkemellel együtt, citrom reszelt, porcukrot összedolgozom, közepes nagyságú, összes lisztet, langyos tejben, lisztbe öntjük, vaníliás cukrot, liszthez adjuk, kevés vízzel, készítési módot, tábla nyitottság, többdimenziós személyiséget, tojáshoz először, tojás sárgájához, csipetnyi borkősavat, tojást habosra, margarinnal habosra, lisztet elvegyítjük, reszelt citromhéjjal, krémhez keverjük, citrom héját, forma kikenéséhez, tésztát kerek, almákat meghámozzuk, belsejüket kivájjuk, lecsöpögtetett mazsolával, citromhéjjal habosra, kenyeret tejbe, tojásos keverékhez, pálinkával összekeverjük, koktélparadicsom, vanilincukorral, keretrendszerbe, rebarbarakompót, jololoodlilili, lecsöpögtetett, hűtőszekrénybe, összedolgozzuk, őzgerincformát, összetörhetjük, csirkemelleket, napraforgóolaj, megtisztítjuk, átszellemülve, többdimenziós, takaréklinzer, zselatinporra, tojásfehérjét, összekeverjük, személyiséget, népdalmotívum,
© 2013 TVN.HU Kft.